担当者 kanji  登録日時 2016-4-19 11:23 (349 ヒット)

【2016年6月 TOSNET・ポリカルチャーコラボイベント】

* English text to follow after this.
ゲスト: 沼田実 氏 (ワイン講師/コンサルタント)
日時:  6月26日(日) 18:00 - 21:00

 [日本ワインレクチャーシリーズ その1]
Why not Japanese Wine? - 発信しよう!日本ワインの素晴らしさを。

 

今回は、2020年オリンピックに向けて東京を元気にするための様々なイベントを企画しているNPO法人TOSNETと「東京多色文化の会」(Club Polyculture Tokyo)の共催で、日本文化とその土壌を表現する「日本ワイン」を賞味しつつ、その個性とテロワールについて考えてみようというイベントです。
講師には、浮き沈みの激しいワイン世界を俯瞰し、しかもぶれない筋の通った講義で定評のあるワイン界のサムライこと「沼田実」氏をお迎えします。この10年間で激しく進化し、いままさに注目されつつある「日本ワイン」ですが、今回は氏厳選の「甲州ワイン」と「長野ワイン」を比較試飲をしつつレクチャーいただきます。
氏は、ブドウ栽培・ワイン醸造から料理までカバーするワインのジェネラリスト・講師・実務家として、長年の間ワインの普及と理解促進に尽力されてきました。しかも、それだけの見識がありながら、塩尻ワイン大学入学など、飽くなきワイン道を追求されています。そんなワイン界のサムライと直接お話しをお伺いできる稀有な機会でもあるので、奮ってお集まりください!当日は、沼田先生厳選の日本ワイン5種類を用意して、「甲州」と「長野」ワインの比較テイスティングをします。乞うご期待!
● 会場: レストラン「レ・シュー」
港区麻布十番2-8-12 リレント麻布十番10103-3452-5511
東京メトロ南北線 麻布十番駅4番出口から 徒歩3分
http://tabelog.com/tokyo/A1307/A130702/13001669/

● 募集人数: 先着25名 【限定】
● 会費: 7000円 、TOSNET会員6000円 (コース料理、ワイン、税全て込)
● 予約: TOSNET経由の方も、以下のポリカルチャーホームページからの予約のみ有効ですので、ご注意ください。6月17日(金)以降のキャンセル、通知なしの欠席はいかなる事情でも全額のペナルティとなりますので、ご注意ください。予約時のパスワードは japan です。
http://polyculture.net/  (password: japan)
●ご注意: 
1.予約完了時点で必ず「予約確認メール」が届きますので、もしメールが来ない場合は「迷惑メール」ボックスに格納されていることが多々ありますので、必ず迷惑メールボックスをご確認ください。
2.迷惑ボックスにも届いてない場合は、幹事まで連絡ください。
● 幹事: 
天野芳彦 amanissimo@gmail.com
代表幹事 Club Polyculture Tokyo(東京多色文化の会)
http://polyculture.net/

副理事長 NPO法人 TOSNET (TOkyo Support NETwork)
https://www.facebook.com/groups/tsn4all/

 ----------------------------------------------------------
【TOSNET/Polyculture Lecture Dinner on 26 June 2016】
Guest speaker: Mr. Minoru Numata
Date & Time: Sunday, 26 June 2016; 18:00 – 21:00 

Lecture title: 
[Japan Wine Lecture Series #1]
Why not Japanese Wine ?
- Let’s disseminate & share your experiences of how good Japanese wines have become lately!

 

Reservation: only via our website below

password:  japan
http://polyculture.net/  

We are very proud to welcome Mr. Minoru Numata as our guest for the joint event of Polyculture and NPO TOSNET. At this event we will focus on "Japan Wine" (made of grapes which are grown and produced in Japan) and try to understand its 'terroir' and decipher its characteristics. Mr. Numata is highly respected wine “Samurai” maestro who has the capacity to hold a holistic view on this ever changing wine world and has gained a high reputation for his analytical and insightful lectures on wine and wine world.

Mr. Numata, being such an experienced wine lecturer/consultant, has tremendous arrays of themes that he can cover on wines, he will this time focus on “Japanese Wines” which have evolved and been renovated so much for those 10 years, and are currently drawing an international attention.

This event will be a precious opportunity to understand what Japanese wine and its 'terroir' are all about not only for wine lovers in general but for those who want to understand what really goes on in wine & food industry in Japan. We will taste five wines finely selected by maestro 
Numata. So please come & join us there!

Venue: Restaurant “Les Choux”
2-8-12 Azabu Juban, Minato-ku, Tokyo 03-3452-5511
3 minutes from exit #4, “Azabu Juban” (Tokyo Metro) 
http://tabelog.com/tokyo/A1307/A130702/13001669/

Number of Participants: limited to 30 people (first-come, first-served)
Participation Fee: 7000 Yen (non TOSNET member), 6000 Yen (TOSNET member), all inclusive - dinner, wine, tax. 
Organiser (Kanji): 
Yoshihiko Amano amanissimo@gmail.com
Chair, Club Polyculture Tokyo 
http://polyculture.net/

Vice Chair, NPO TOSNET (TOkyo Support NETwork)
https://www.facebook.com/groups/tsn4all/

 ・Important notice:
1. Cancellation & no show after June 17 will be charged with 6000/7,000 Yen penalty.
2. When your booking is completed, you will receive a confirmation via automatic mailing, but in case you have not received it, please search the confirmation in your junk email box. In case you cannot find it in your junk box, please never fail to contact the event organiser to let us know your situation.

開始時間 18時00分
定員数 25人 (予約数 25人)
予約締切時間 2016-6-26 17:00

 【沼田実 氏 プロフィール】
テイストアンドファン株式会社
代表取締役
日本ワインマスター                     
● ブドウ栽培・ワイン醸造からテイスティングまでカバーするワインのジェネラリスト。ワイン・コンテストの審査員として培われた、論理的テイスティングの講義には定評があり、ワインの初心者から、輸入・販売のプロフェッショナル向けまで、幅広い範囲で研修並びにセミナーを行っている。日本人で3人しかいないブルゴーニュ委員会認定ワイン講師の1人。また、世界トップクラスの日本ワインを自身の手で造るという夢を実現するために、日本各地のワイン産地にて研鑽を積んでいる。
● 略歴
ブルゴーニュ委員会認定ワイン講師(2012年以来)
ワインオーストラリア認定講師(2012年以来)
ジャパンワインチャレンジ最優秀日本人ワイン審査員(2008年)
全日本ソムリエコンクール準決勝出場(1989年)
● 関連取得資格
栽培・醸造学グラデュエイト・ディプロマ
(ニュージーランド国立 リンカーン大学)      
英国WSETディプロマ
米国ワイン教育者協会ワイン・エデュケーター  
日本ソムリエ協会認定ワイン・アドバイザー 

 

[Profile of Mr. Minoru Numata]
Taste and Fun K.K.
President/CEO

Wine generalist who covers diverse issues from viticulture, wine making through wine tasting.
His logical tasting lectures, nurtured as a judge of reputed wine tasting contests, are higly recognised in the industry.
He has long been actively giving lectures at many training courses and seminars to a broad range of people from wine beginners to import/sales professionals.
Mr. Numata is one of very few Japanese wine educators certified by BIVB (Bureau Interpfofessionnel des Vins de Bourgogne). There are only three Japanese with this qualification. 
He still has been training himself in various viti-vinicultural regions in Japan to realise his dream - to make Japanese wines reaching top-notch international quality standard.

 

* Qualification
Burgunday Wine certified educator (since 2012)
Wine Australia certified educator (since 2012)
“Best Japanese Judge” at Japan Wine Challenge (2008)
Semi Finalist of Japan Sommelier Concours (1989)
Graduate Diploma in viti-vini culture (Lincoln University New Zealand)
Diploma (Wine & Spirit Education Trust)     
ASWE certified wine educator (American Society of Wine Educators)
JSA wine adviser (Japan Sommelier Association)

受付を終了しました

polyculture.net/http://polyculture.sakura.ne.jp/html/modules/eguide/event.php?eid=51

こんな会
目指すもの
歩みと会員の横顔
やっていること
幹事です
質問歓迎です
今までのこと
過去の会
ゲスト
本棚